مــنـتـديــات عصـــافيـــر الحب
اهلا بزائرنا الكريم

نتمنا لك قضاء وقت ممتع برفقتنا وفي بيتك الثاني

ان لم تتسجل ارجو التسجيل لتتمكن من التنقل بين ارجاء المنتدى بحرية

مديرة المنتدى:
عصفورة

مــنـتـديــات عصـــافيـــر الحب
اهلا بزائرنا الكريم

نتمنا لك قضاء وقت ممتع برفقتنا وفي بيتك الثاني

ان لم تتسجل ارجو التسجيل لتتمكن من التنقل بين ارجاء المنتدى بحرية

مديرة المنتدى:
عصفورة

مــنـتـديــات عصـــافيـــر الحب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مــنـتـديــات عصـــافيـــر الحب

منتديات عصــــــــــــافير الحب
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 اهلا بكم في منتديات عصافير الحب


 

 رمضان جانا بالخيرات...

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عاشقة سكون الليل
مشرفة
مشرفة
عاشقة سكون الليل


عدد المساهمات : 473
نقاط : 987
تاريخ التسجيل : 17/05/2010
العمر : 34

رمضان جانا بالخيرات... Empty
مُساهمةموضوع: رمضان جانا بالخيرات...   رمضان جانا بالخيرات... Icon_minitimeالأحد 08 أغسطس 2010, 1:19 pm

كـــــــــــل سنة وإنتم طيبين ياأحلى ليديزات

رمضان باقى عليه أيام وكلنا بنحتاج نحضر حاجات قبل الشهر الكــريم علشان تسهل علينا لو حبينا نعزم حد وكمان تقلل من وقفتنا فى المطبخ فى الشهر الكريم دا..

هو شهر واحد بالسنة فحرام نضيع معظم وقته فى المطبخ زى المعتاد.. وكمان رمضان يحب اللمة والعزومات ونحب ننول الثواب فنعمل إيه علشان منخسرش وقتنا فى الشهر دا وكمان ينولنا ثواب إفطار صائم؟؟

ففكرت أكتب الموضوع دا ..
وهو عبارة عن معلومات مجمعاها من على النت عن طرق التفريز علشان كلنا نبدأ الأيام دى نستعد لرمضان بأننا نطبق اللى نقدر عليه من الطُرق دى علشان نقلل وقفتنا فى المطبخ قدر الإمكان..

وياريت اللى عندها أى إضافة تقوللنا وجزاها الله خيراً

نبدأ بالخضار


فى ناس تحب تجيب الخضار طــازة وتفرزه بنفسها..

ودى طرق لتفريز الخضار

أولاً :عند التفريز يراعى الآتي:


*تفريز أعداد متساوية من الأشياء التي تعد بالحبة، مثلا تفريز 10 حبات في الكيس ليسهل استخدام الكميات بحسب الحاجة.

*يجب وضع ورقة لاصقة على كل كيس فيه اسم الصنف المفرز وتاريخ تفريزه .

ثانياً: ندخل فى الجد بقى


البامية والفاصولياء




*تُقمع وتقطع وتقلب كل على حدة في القليل جدا من زيت الزيتون وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتستخدم لعمل صواني أو يخنات بالزيت أو باللحم.


البصــل:



يفرم ويقلب في القليل من زيت الزيتون ويوضع في كيس في الفريزر، للاستعمال، يدق قليلا حتى يتفتت وتأخذ الكمية المرادة.


الطماطم:



تقشر وتقطع أو تفرم وتفرز، أو تعصر وتصفى ثم تفرز.
ولتقشيرها،
يوضع ماء في قدر عميق وتترك لتغلي، تشق قشرة الطماطم بالسكينة على شكل علامة زائد
ثم توضع في الماء الساخن لدقيقتين فقط ثم ترفع وتترك لتبرد ثم تقشر.


المشروم:

يغسل ويصفى ثم يقطع شرايح ويقلب في القليل من زيت الزيتون على النار حتى يذبل ثم يوضع في أكياس ويفرز ويستخدم في الشوربات أو الفطائر.




(( المعجنـــــــات ))

أولاً:
عند تفريز المعجنات والفطائر والسمبوسك والكبة والقطائف والدوناتس ....إلخ، توضع على صينية واسعة مرشوشة دقيق في الفريزر حتى تجمد، بعد ذلك ترتب بأكياس بحيث لا تلتصق عند التجميد ويصعب فكها.

سمبوسك الجبن واللحم والخضار

تحشى السمبوسك ثم تدهن الحبات بزيت خفيف أو تلف بورق زبدة أو نايلون حتى لا تلصق وتفرز في أكياس محكمة الغلق، تخرج قبل ساعة من القلي أو الشوى.

فطائر الجبنة واللحمة

تفرز بعد خبزها وبعد أن تبرد، تخرج من الفريزر قبل عدة ساعات من التقديم.

البيتــــــزا

تُحضر وتخبز حتى تستوي تقريبا من غير وضع الجبنة على الوجه ثم تترك لتبرد ثم تفرز، عند الحاجة إليها تخرج من الفريزر وترش بالجبنة وتوضع في الفرن قليلا ثم تحت الشواية حتى تبدأ الجبنة بالاحمرار وتخرج وتقدم ساخنة.

صلصة البيتزا

تحضر وتترك لتبرد ثم توزع في أكياس وتفرز.

لفائف السبرينغ رولز

تحشى بالخضار أو اللحم المفروم أو الجبن أو غيره وتدهن بزيت خفيف حتى لا تلصق، أو يوضع بين كل طبقة وأخرى ورق زبدة وتفرز. لاستخدامها،
تخرج من الفريزر قبل ساعة من الاستخدام، ثم تقلى في زيت حامي وغزير أو تدهن بالزيت وتشوى فى الفرن وهو الأصح ..


(( وجبات رئيسية ))

تفريز اللحم المفروم بطريقه سهله ومريحه

أولاً : طبعا لما تشتري اللحم المفروم تقسميه باكياس

ونوع الاكياس اللي استخدمها اللي تتقفل بإحكام والكل طبعا يعرفها

ثانيا : نضغط بالاصابع على الكيس ونمدد اللحم على الكيس كامل ويدخل الفريز


(( تجميد اللحوم ))

* قومي بغسل اللحوم بوضعها في طبق كبير مع فركها وتغيير الماء كل فتره

٭ يفضل إزالة الشحوم عن اللحم لأن وجود الشحوم بكميات كبيرة في اللحم يؤثر على فترة التخزين.




قومي بتقطيع اللحم على حسب رغبتك فيمكن تقطيع جزء منه قطع صغيره وجزء اخر قطع كبيره وهكذا كما يمكنك القيام بتتبيله

* وزعي قطع اللحم في اكياس البلاستيك واحكمي اغلاقها

٭ ثم ضعيها في الفريزر

إذابة الثلج عن اللحوم المجمدة:

هناك ثلاثة طرق لتسييح اللحوم: الثلاجة، الماء البارد , المايكروويف.

1) الثلاجة: وتعتبر أفضل طرق تسييح اللحوم بمختلف أنواعها.



ضعي اللحوم في الثلاجه بدون إضافه الماء إلى أن يذوب الثلج وهي تحتاج وقت طويل لذلك..

وبعد إذابة الثلج عن اللحوم بالكامل فإنه يمكن إبقاؤها في الثلاجة لمدة 3 - 5 أيام الى ان يتم طهيها كما أنه اذا تم تعديل الرأي عن عدم طهي تلك اللحوم بعد اذابة الثلج عنها فإنه يمكن اعادة تجميد تلك اللحوم فقط في حالة استعمال الثلاجة لتسييح اللحوم المجمدة لأن سطح اللحم في هذه الحالة يبقى بارداً لدرجة 4 درجات مئوية، وهذا يعني عدم مقدرة البكتيريا على التكاثر


2) الماء البارد: لا يفضل استعمال هذه الطريقة ويمكن في الحالات السريعة اللجوء للماء لإذابة الثلج ولكن لا تنزع الغلاف عند تسييح اللحوم في الماء البارد وتأكدى أن اللحم مغلف بغلاف يمنع دخول الماء الى اللحم

إغمر اللحم المغلف في الماء البارد وقومى بتغيير الماء كل 30 دقيقة وهكذا إلى أن يزول الثلج عن اللحم والأغلفة الصغيرة من اللحم تسيح في خلال ساعة أو أقل



) المايكروويف: إذا تم تسييح اللحوم بهذه الطريقة فيجب طهيها حالاً..
لأن بعض أجزاء اللحم تصبح دافئة وفي مرحلة الطهي ولهذا لا ينصح بحفظ الأطعمة المطهية جزئيا ً
لأن ذلك يعطي الفرصة للميكروبات بالتكاثر ..

ويجب الأخذ في الاعتبار أن اللحوم التي تم تسييحها بطريقة الماء أو المايكروويف لا ينبغي إعادة تجميدها وإنما تطهى فورا ومن ثم يمكن إعادة تجميدها.



صينية المكرونة بالبشاميل:

تعمليها تمام وبعدين تحطيها فى صينية فويل وتدخليها الفريزر الأول من غير ما تغطيها لحد البشاميل اللى على وشها ما يجمد ..
وبعدين تغطيها بورقة فويل ( علشان البشاميل وهو طرى حيلزق فى الغطاء )
ولما تيجى تستعمليها قبل ما تدخليها فى الفرن تضربى البيضة بالشوكة و تحطيها على الوش


صينية المسقعة:

بنفس طريقة المكرونة بالبشاميل

عصاج عادى بالصلصة

وبعد ما يبرد يتحط فى علب بلاستيك



الكبيبة الشامى:

بعد ما تكوريها ترصيهم فى طبق جنب بعض وتحطيهم الأول لحد ما يجمدوا فى الفريزر
وبعدين تحطى الطبق فى كيس نايلون..

الكبيبة الصينية :

تعمليها فى صوانى ألمونيوم وتحطيها فى كيس وعلى الفريزر

الخرشوف المحشى:

بعد ما تحشية إما تحطية فى صينية فويل بجانب بعض ولما تيجى تستخدميه تحطى على وش كل واحدة ملعقة بشاميل

أو تخلصيها للآخر وتحطيها الأول فى الفريزر لحد البشاميل ما يجمد وبعدين نغطيها بالفويل وندخلها الفريزر

البشاميل:

إعملى البشاميل ولما يبرد تعبية فى علب بلاستيك وتحطية فى الفريزر

الفراخ المسلوقة:

اسلقى فرخة عادى ولما تبرد لفيها فى ورقة فويل وتطلعيها عالاستخدام على طول و تكونى حاطة الشوربة بتاعتها فى برطمان معاها

الحواوشى:

نتبل اللحمة بتاعتنا عادى ونحشى العيش ونلفه فى ورق فويل وندخله الفريز

شوربة العدس:

تسلقى العدس وتصفية بالمصفاة ولما يبرد تحطية فى أكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تفضى الكيس فى حلة وتزودية بماء مغلى و تتبلية وتعملى التقلية وبقيت شوربة عدس سريعة

الكوردن بلو:

برضة بعد ما تحشية وتعملية بيض وبقسماط وترصصيهم فى طبق فايبر بجانب بعض

خلطة المحشى:

احنا مش متعودين نضع المحشى جاهز فى الفريزر لأن الرز بيبوش والمحشى وهو طازة بيبقى أحلى

علشان كدة إحنا نجهز الخلطة كلها ماعادا الارز ( شبت وبقدونس وبصل وسمنة أوزيت والصلصة )
ونضعها فى كيس نايلون لحد مانيجى نعمل المحشى بنضع عليها الارز ونحشى المحشى ونسويه..

البطاطس المحشية:

تجيبى البطاطس المدورة الصغيرة وتقشريها وتقوريها و تحمريها يعنى يا دوب تلفيها فى الزيت
و تطلعيها من المقلاية وتحشيها بالعصاج وترصصيهم فى صينية ألمونيوم ..
وعند الاستخدام بتطلعيها زى ماهى على الفرن على طول بس بتحطى الصلصة فى الصينية الأول

صينية الكوسة بالبشاميل

تعملى الصينية عادى لحد طبقة البشاميل تدخليها الفريزر شوية لحد ما البشاميل يجمد وبعدين تحطيها فى كيس نايلون وعلى الفريزر

الشوشبرك

تحشى قطع العجين الصغيرة باللحم المفروم المعصج، ثم تشوى في الفرن لعدة دقائق وتترك لتبرد ثم تفرز.
لاستخدامها
تخرج من الفريزر بعد طبخ اللبن وتسقط في اللبن الساخن.




(( الخضــروات ))



الفاصولياء الخضراء واللوبيا

أولاً تغسل وتقطع أطرافها ثم تقطع أجزاء

تغلى قليلا في ماء وملح



ثم تنشل من الماء الساخن وتوضع في ماء مثلج



ثم تصفى وتوضع في اكياس



وتوضع في الفريزر

(( صلصة الطماطم ))

بنجيب الطماطم ونغسلها كويس أوى وبعدين قطعيها أرباع او أنصاص وقليل من الماء وإضربيها فى الخلاط ضرباً مبرحا
وبعدين نصفى الطماطم بالمصفاه لأزالة القشر .. ثم نضعها فى حلة على النار إلى أن تغلى جيداً ويتبخر الماء وتصير صلصة بنفس القوام والشكل دا




ثم تعبأ فى أكياس أو برطمانات وتوضع فى الفريزر ..
والأفضل الأكياس علشان نوفر مساحة فى الفريزر اذا وضعت بطريقة صحيحة وكل صنف فوق الاخر على حدا

طريقة تانية لحفظ الطماطم
تغسل وتوضع في ماء مغلي ثوان لا تخليها تذوب ثم توضع في ماء مثلج ثم تقشر وتقطع وتحفظ

تشيلي البذور وتحفظيها فى أكياس



تفريز الذره ;



تقشر وتغسل ثم تسلق

لما تبرد استخدمي سكين واكشطي الذره



ثم ضعيها في اكياس وفي الفريزر



الكوسة:



تغسل جيداً وتقطع حلقات حسب السمك المطلوب وتوضع فى أكياس فى الفريزر .. ولا تقومى بسلقها ولا بتحميرها لأن كل ده بيغير من طعمها ..
ده غير إن حفظها فى الفريزر حيطريها شوية فا الموضوع مش محتاج اننا نسويها قبل الحفظ ..

وبنفس الطريقة

الباذنجان





البطاطس المحمرة :



تقشر البطاطس وتغسل ثم تقطع الى شرائح وتقلى فى الزيت نصف قلية .. ثم توضع فى اكياس وتوضع فى الفريزر وعند الاستخدام توضع وهى مثلجة شرط الزيت التى سوف تقلى فيه يكون ساخن ..

والأفضل إنك تشغلى شواية الفرن ولما الفرن يسخن ترصيها بصينية وتدخليها تتشوى تحت الشواية علشان نقلل من الدهون فى الأكل ويبقى أكلنا صحى..



الكرنب

يسلق ورق الكرنب عادى فى ماء وملح وكمون وتقطفية مربعات جاهزة للحشو و ترصصيهم فوق بعض فى كيس نايلون او طبق فيبر..

ورق العنب

تشترية وتشيلية زى ما هو فى أكياس نايلون ولما تيجى تستخدمية تضعية فى الماء المغلى على طول وهو مجمد..

الملوخيــا الخضرا

نقطفها وتغسلها ونسيبها تنشف وبعدين نخرطها ونحضر شوربة ونخلط معلقتين تلاتة علي الملوخية بحيث يكون عندنا خليط متماسك وليس سايل ولازم الشوربة تكون سخنة

وبعدين نسيبها تبرد ونحطها بأكياس وعلى الفريزر علطول

البفتيك المحشى

نحشى البفتيك بأى حشوة انتى عيزاها ونلفه ونقفله بالخلة ونرصصه فى طبق ونضعه فى كيس نايلون وممكن نشوحه تشويحه سريعه فى الزيت الأول ثم نضعه فى الطبق ..



عجينة الفلافل والكبة

تشكل وتوضع الحبات في صينية في الفريزر، بعد أن تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيداً وتعاد للفريزر، وبهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها.

لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل الاستخدام بساعة ثم تقلى في زيت حامي وغزير.

البطاطس الكروكيت وكفتة البطاطس بالجبن

تعمل كما في الوصفة ولكن لا تقلى بل توضع في الفريزر، وعند الحاجة إليها تخرج من الفريزر لعدة دقائق ثم تقلى.



(( إستخدامات متعددة ))

*جبنة الموتزريلا المبشورة
لإستخدامها في البيتزا أو اللزانيا أو السمبوسك وغيره.

*النعناع والريحان

يجفف، ويغسل ويوضع على ورق مطبخ في صينية في الشمس حتى يجف، يحفظ في علب أو برطمانات زجاجية محكمة الغلق، وعند الإستخدام، تاخذ الكمية المطلوبة وتفرك ونتخلص من الأعواد، يستخدم في السلطات والمحاشي وغيره.

*البقسماط أو الخبز الناشف المطحون المستخدم للبانيه

يشترى أو يجفف الخبز في الشمس ثم يطحن.

بأن نضع العيش الفينو أو التوست فى الشمس لحد ماينشف أو نتركه عادى فى المطبخ لحد ما ينشف او نقطعه قطع متوسطة ونحمصه بسيط قوى فى الفرن او التوستر ثم نضربه فى الكبه ونضعه فى أكياس نايلون أو علبة بلاستيك


*الفستق الأخضر واللوز واللوز المحمص يطحن ويوضع في برطمانات زجاجية ويفرز للاستخدام في الحلويات وتزينها.


*التأكد من وجود كميات كافية من البهارات المتنوعة والتي يكثر إستخدامها في رمضان للشوربات وللأكلات المختلفة، مثل القرفة، الحبهان، البهارات، الفلفل الأسود، الكسبرة الناشفة، وبهارات اللحمة وغيره.

*شراء كمية من اللوز المقشور لقليه عند الحاجة لتزين الحلويات

(( الحلويــــــــات ))

القطايف




ممكن تحشى القطايف بأى حشوة تحبيها لكن الأفضل حشوها بالسودانى المفروم خشن ومضاف له السكر والزبيب فقط لو ناوية تفرزيها والطعم مميز جدا ..

المهم بعد كدا بنحشى القطايف ونغلقها
ثم نضعها فى أكياس فى الفريزر ووقت ما نحب ناكل منها بنطلعها مباشرة من الفريزر على الزيت حتى يصبح لونها ذهبى ..
ثم نضعها على ورق نشاف ولانضع عيها عسل او اى شئ لان يكفى بداخلها سكر و زبيب وهما كافيان لتحليتها ..

وممكن نحشيها بخلطة الجوز وتقفل وتدهن بالقليل من الزبدة وتفرد في صواني في الفريزر، عندما تجمد، تخرج من الفريزر وتوضع في أكياس بسرعة بحيث لا تسيح وتغلق الأكياس جيدا وتعاد للفريزر، بهذه الطريقة لا تلتصق الحبات عند تفريزها. لاستخدامها، تخرج من الفريزر قبل الاستخدام بساعة. تشوى أو تقلى بحسب الرغبة ثم تشرب بالعسل..


الكنافة

تجضر الصينية من غير تحمير ولا تسقى بالقطر وتوضع في الفريزر، عند الحاجة إليها تخرج وتحمر في الفرن وتسقى بالعسل وتقدم.

الدوناتس

تجضر العجينة وتشكل وتفرز مع وضع طبقة ورق زبدة أو أكياس نايلون بينها حتى لا تلتصق، عند الاستعمال تخرج قبل القلي بساعة ثم تقلى.

(( حفظ بعض الفواكه ))

الخــــوخ



يغسل ثم يوضع في ماء حار ثواني ثم توضع في ماء مثلج ويقشر ويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وقليل من السكر ويقلب جيداً ثم يعبأ في أكياس أو علب







العــــنب
يغسل ويفرد في طبق ويجمد





المانـــجا

تقشر وتقطع وترش بقليل من عصير الليمون وتحفظ






التفـــــــــــاح :
يقشر ويقطع ويوضع عليه عصير ليمون وسكر ثم يعبأ في أكياس



التيـــن

التين أيضا ما بيستحملش فتره طويله في الثلاجه فممكن تقشريه وتقطعيه وشيليه في الفريزر

وممكن تاخذي منه كم حبه وتخلطيها مع أي نوع مربى تحبيها بالذات البرتقال



البرتقــــال



يقشر ويقطع ويوضع عليه ماء وسكر وحبة ليمون وممكن جريب فروت مقشره ويحفظ

يسخن ماء بسكر وتحطيه عليه في البرطمانات

ثم ضعي القوارير في ماء يغلي ربع ساعه حتى تتعقم





التــــــــوت
يغسل وينقى من الشوائب ويعبأ في أكياس في الفريزر أو تعمليه مربى





المشمش
يغسل ويوضع في ماء مغلي ثم في ماء مثلج ويقشر ويزال البذر ويقطع ويرش عليه عصير ليمون وسكرثم يحفظ


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
رمضان جانا بالخيرات...
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مــنـتـديــات عصـــافيـــر الحب :: منتدى البنات والاسرة والطفل :: الصحة والغذاء ومطبخ عصافير الحب-
انتقل الى: